Nakkesmerter

Nær halvparten av alle kiropraktorens pasienter oppsøker hjelp for ulike nakkeproblemer. Nakkens funksjoner er kompliserte og spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet. Finmekanikken i nakken består av et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, samt store deler av nervesystemet. Vi er helt avhengig av at nakkens finmekanikk er intakt for å holde balansen, utføre presise bevegelser og orientere oss etter sanseinntrykk fra syn og hørsel.

Et akutt nakkkekink oppstår tilsynelatende plutselig, uten klar ytre årsak eller direkte skade. Ofte har kinket underliggende årsaker som har utviklet feilfunksjoner i nakkens muskler og ledd over tid. Årsaksbildet innebærer anspenthet, dårlig syn (feil styrke/lite bruk av briller), ugunstige arbeidsstillinger, statisk og ensidig arbeid.

Langvarige nakkesmerter (kroniske smerter) er også vanlig. Mange blir naturlig nok redd for å bevege nakken etter en skade, og kan lett gli inn i en ond sirkel med et stivt og unaturlig bevegelsesmønster for å unngå smerter. Som alltid er det viktig å opprettholde naturlig bevegelse så godt det lar seg gjøre.

Våre pasienter oppsøker ofte oss grunnet:
Nakkesmerter
Smerter mellom skulderbladene
Ryggsmerter
Utstrålende smerter til skulder og arm
Prikking og nummenhet i armer og fingre
Svimmelhet
Hodepine/ ansiktssmerter

De fleste med nakkesmerter har godt utbytte av kiropraktorbehandling. Nyere forskning er positiv når det gjelder manipulasjonsbehandling på nakke, og dette er ett av flere tiltak som ofte benyttes av kiropraktorer for denne type plager.