Hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker, og er en av våre vanligste plager. 3% av befolkningen har daglig hodepine, rundt 10% har hodepine minst én gang i uken. Hodepine er som alle andre smerter kun et varsel om at noe kan være galt. Hodepine skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepine skal alltid tas på alvor.

Den vanligste smertekilden er ofte feilfunksjoner i nakkens muskler og ledd. En og samme pasient kan ha flere typer hodepine; disse kan gå over i hverandre, eller ligne på hverandre. Eksempelvis kan det starte med en spenningshodepine utløst av en hard fysisk eller psykisk belastning. Får smerten vedvare, kan nakkehodepine bli neste skritt, som igjen kan utløse migrene. Et annet eksempel er pasienten med hyppig tensjonshodepine, som etter hvert utvikler kronisk medikamentindusert hodepine.

Vi har gode resultater ved behandling av hodepine. Har du hodepine en gang i uken, blir det over 50 dager i året! Søk hjelp før hodepinen blir en stor plage for deg!